Restaurante

Restaurante Izvoru MuresuluiCapitolul gastronomic al statiunii Izvoru Muresului este unul destul de bogat. Restaurantul hotelului Bradul Argintiu, Restaurantul Veverita, restaurantul-cantina a Complexul Sportiv National si nu in ultimul rand micile bucatarii ale pensiunilor incearca sa va uimeasca papilele gustative in cel mai delicios mod.

Complexul Sportiv National este nucleul statiunii Izvoru Muresului. Acesta administreaza baza materiala sportiva destinata in special pregatirii sportivilor din loturile nationale si olimpice dar si turistilor iubitori ai sportului si nu numai. Complexul dispune de o cantina restaurant, un bar, o sala de forta si recuperare, terenuri de sport in aer liber, sali de conferinte cat si un punct de inchiriere materiale sportive. Cantina-restaurant pune la dispozitia turistilor meniuri diversificate, iar sportivilor le poate oferi un meniu adaptat activitatii lor, in directa concordanta cu cerintele medicilor nutritionisti ale fiecarui grup.

Bradul Argintiu detine un cochet restaurant. Clasificarea acestuia este de 2 stele si dispune de 80 de locuri, pe timpul verii functionand si o mica terasa. Meniul restaurantului este unul variat de la bucataria cu specific unguresc pana la bucataria internationala.

In cazul in care cautati ceva mai putin pretentios, dar totodata gustos, Restaurantul Veverita este cel in masura a va satisface dorintele. Situat pe partea stanga a drumul national, pe directia Miercurea Ciuc – Gheorgheni, restaurantul veverita este un local construit in anul 1991, avand o capacitate de 70 de locuri in interior, 50 de locuri pe terasa si 24 de locuri in bar. Datorita amplasarii statiunii in inima Tinutului Secuiesc, restaurantul ofera turistilor un bogat meu specific unguresc „ca la mama acasa”, intr-un decor cald, primitor cu o multitudine de elemente rustice.

Nu in ultimul rand micile bucatarii ale pensiunilor ofera turistilor un meniu cu specific unguresc din care este nelipsit traditionalul gulas unguresc si deliciosul cozonac secuiesc (kurtos kalacs).