Turisztikai látványosságok

Marosfő, ahol az év 250 napján egész nap süt a nap, olyan hegyvidéki üdülőtelep mely igazi kezelést biztosít a turisták számára a természetnek, a hegyvidéki tiszta levegőnek és a lazítási lehetőségeknek köszönhetően. A panziókban történő elszállásolás és a különlegesen finom fogások mellett, Marosfő a turisztikai látványosságok széles palettáját kínálja. Ezek szoros kapcsolatban állnak az üdülőtelep magas elhelyezkedésével, a laikus-vidéki-hagyományos jellegével. Közigazgatási szempontból a település Vasláb községhez tartozik. Ugyanakkor Marosfő a felső, a lakósok által Üdülőtelepnek nevezett részből és Marosfő faluból áll, mely maga is két telepre oszlik: Tinkatelepre és Bótatelepre.

Izvoru MuresuluiA marosfői sípálya az üdülőtelep szimbóluma. A múltban számos alkalommal volt a „Hóünnep” házigazdája, jelenleg pedig a turistaforgalom motorja a tél idején. A Gréces-hegy lejtőjén helyezkedik el 900 m magasságban. 2013-ban a csíkszenttamási Terkő Közbirtokosság korszerűsítette, mely a lesiklópálya felújítási munkálatait végezte el és ugyanakkor egy 1200 méter hosszú sífelvonót is telepített. A sípálya közepes és könnyű nehézségi fokozatú, az első 500 m a kezdők számára van kiépítve. A sípálya alján található turistaház jellegzetes sportfelszereléseket kölcsönző központként működik, ugyanakkor pihenőhely és elsősegély pont is.

Partia schi Izvoru MuresuluiA legfontosabb turisztikai látványosság a Maros folyó természetes forrása, mely egyes turisták szerint a legendák születési helye. Az a pont ahol a tiszta víz a felszínre tör egy csodálatos helyen található, 1350 m magasságban, a Fekete-rez déli oldalán. A tulajdonképpeni Maros folyót három patak vizének összefolyása képezi: Kis-patak, Meszes-patak mely a Nagy-patakba ömlik. A „Mária” turisztikai forrás, mely a „Maros turisztikai forrása” név alatt is ismert, az üdülőtelep központjában található, egy turisták által hozzáférhető helyen, a sípálya aljában, a Gréces-hegy oldalának alján.

A Mária turisztikai forrás közelében egy feszület található, melyet Ebner Jenő lazarista szerzetes emlékére emeltek, aki a marosfői helyi közösség számára jelentős segítséget nyújtott.

Izvorul Sf. Maria (Izvorul turistic al Muresului)Az egyik vallási látnivaló Marosfőn a Római-katolikus templom, melyet Bálint Lajos római-katolikus érsek építtetett közvetlenül ökumenikus tevékenysége befejezése után.

A marosfői Református templom egy példaértékű látványosság, melyet 2006-ban a teljes helyi közösség hozzájárulásával építettek.

Biserici Romano-CatoliceA legjelentősebb vallási látványosság a Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt szent kolostor. Alapítója Ioan Selejan érsek, Kovászna és Hargita megye püspöke. Felszentelésének éve 1999 és 25 Isten szerető nővérnek ad otthont. A kolostor falain belül, a lelki munka és az imádság mellett a nővérek odaadással és gondosan dolgoznak a festő, kötő, varró-, szobrászati és asztalos műhelyekben.

Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii DomnuluiA tinkatelepi harangláb 1894-ben épült a tinkatelepi ortodox vallású lakósok által, melyet ugyancsak érdemes meglátogatni.

Marosfő helység másik turisztikai-vallási látványossága a marosfői ortodox templom, mely Gyümölcsosztó Boldogasszony tiszteletére lett felszentelve, építése 1929-1935 között zajlott a teljes közösség erőfeszítése által.

Biserica Ortodoxa Buna Vestire Izvoru MuresuluiMarosfő faluban található egy szép római-katolikus templom is, mely 1937-ben épült. Az 1901-ben épült bótatelepi harangláb a tinkatelepi után készült közvetlenül, célja hogy Bótatelep lakóit közelebb vigye az égiekhez.

Marosfő kijáratánál található feszület a legújabb látnivaló, a helység Gyergyószentmiklós felé való kijáratánál helyezkedik el.

És nem utolsósorban a legfontosabb látnivalók egyike maga az egyedi szépségű hegyi táj, ahol a turista lazíthat, elmerenghet, bejárhatja a hegyi ösvényeket, mely környezet ugyanakkor meditációra is csábít és ihletet ad a fejlett művészi érzékkel rendelkezőknek.