Szilveszter

revelionTéli varázslat, hagyományok, ételek gazdagsága, kulináris élvezetek, öröm, síelési kalandok és sok, sok szórakozás. Íme a meghatározása a Marosfőn töltött Szilveszternek.

Marosfő üdülőtelep ajánlatok sokaságát kínálja a szilveszteri ünnepség eltöltésére. A sportszerető és kalandvágyó vendégek részére a sípályán eltöltött Szilveszter egy a rendelkezésre álló variánsok közül, mely ajánlat kiegészül néhány csésze forralt borral is. Néhány lesíklás és egy kis szánkózás, a hideg hó érintése egészítik ki a tökéletes szilveszteri üdülést. Ha szereti a turistaházak melegét, Marosfő számos vendégszerető panzióval áll a rendelkezésére melyek nem csak a kandalló előtti kényelmet kínálják, de helyi és nemzetközi különleges fogásokat is, illetve egy jól megérdemelt szánkázást a lovak által húzott szánon. Azon turisták számára, akik stílusosabb és elegánsabb szilveszteri üdülést szeretnének, a vendéglők háttérzenével, tematikus előadásokkal és igényes, kivételes minőségű fogásokkal fűszerezett estéket ajánlanak.

A szilveszteri ünnepi vacsora változatos jellegű a hely jellegétől függően mivel minden házigazda egy kis meglepetéssel szeretne kedveskedni a turistáknak. Az asztalról nem hiányoznak a hagyományos falatok, a hal – hogy az új év olyan könnyen teljen, mint ahogy a hal úszik a vízben – a bor, a pálinka, a pezsgő, a torta és az elengedhetetlen jó kedv és szórakozás.

Az Újév érkeztével pezsgős poharak koccannak, tűzijátékok robbannak, lampionok szálnak, folyik a tánc és az ének, az egész üdülőtelepen nagyszerű a hangulat. Az Újév beállta előtt és után is házalók csapatai házról házra mennek, hogy jókívánságaikat közöljék és gazdag Új Évet kívánjanak az ott lakóknak. Nem hiányoznak az újévi medve- és kecskejátékok sem. Az Újév első napjának vagy Szent László napjának reggelén a gyermekek „gabonát vetni” indulnak, mely szokás gazdagságot hoz a „vetőket” fogadó házába. A gabonavetőkéhez hasonló a „Sorcova” szokás is. Így minden gazda biztos lehet abban, hogy az Új Év bőséget hoz majd. Nem utolsósorban, január 1-jének estéje a Karnevál ideje, amikor az erre vállalkozók jelmezt ölthetnek magukra és folytathatják az előző estén elkezdett szórakozást. Akkor is, ha a sportot kedveli és síelni szeretne, és akkor is, ha lazítani szeretne, vagy miért ne élvezhetné mindkettőt családja és barátai körében, Marosfőn minden igényt kielégítő kínálatot talál.