Vendéglők

Restaurante Izvoru MuresuluiMarosfő üdülőtelep gasztronómiája elég gazdag. Az Ezüstfenyő hotel vendéglője, a Mókus vendéglő, az Országos Sportkomplexum vendéglő-étkezdéje és nem utolsósorban a panziók kis konyhái a legjobb ízekkel szeretnék kényeztetni az ide látogatók ízlelőbimbóit.

Az Országos Sportkomplexum Marosfő üdülőtelep magját képezi. Itt kerül sor főleg az országos és olimpiai válogatott sportolóinak anyagi és sport bázisának adminisztrálására, de a sportot kedvelő turisták is élvezhetik szolgáltatásait, és nemcsak. A komplexum egy vendéglő-étkezdével, bárral, edzőteremmel, szabadtéri sportpályákkal, konferenciatermekkel és egy sporteszköz-kölcsönző egységgel rendelkezik. A vendéglő-étkezde változatos étlapot kínál a turistáknak, ugyanakkor a sportolóknak tevékenységükkel összhangban lévő étrendet tud biztosítani, minden csoport táplálkozásszakértőjének kérései szerint.

Az Ezüstfenyő szálloda elegáns vendéglővel rendelkezik. Besorolása: 2 csillag, a férőhelyek száma 80. Nyár idején egy kis terasz is működik itt. A vendéglő étlapja változatos, a jellegzetes magyar fogásoktól a nemzetközi konyha különlegességeiig.

Abban az esetben, ha valami kevésbé igényesre, de ugyanakkor finom ízekre vágyik, a Mókus Vendéglő a legjobb választás. Az országút bal oldalán, Csíkszereda-Gyergyószentmiklós útvonalon található Mókus Vendéglő 1991-ben épült, bent 70, a teraszon 50 és a bárban 24 férőhellyel rendelkezik. Mivel az üdülőtelep Székelyföld szívében található, a vendéglő otthoni ízeket idéző, gazdag, jellegzetesen magyar fogásokat kínál meleg, meghitt, rusztikus környezetben.

Nem utolsósorban, a panziók kis konyhái jellegzetesen magyar fogásokat kínálnak a turistáknak, melyek közül nem hiányozhat a hagyományos magyar gulyás és a finom kürtős kalács.